Legendariska bryggeriet Rodenbach firar 200 år och släpper unik suröl

Det legendariska bryggeriet Rodenbach firar 200 år. Detta firar man genom att släppa en helt unik öl, Rodenbach Red Tripel. Ölet är en blandning av en klassisk belgisk tripel och en öl lagrad på bryggeriets ”foeders” i två år. Ett komplext och mycket intressant öl. Rodenbach Red Tripel släpps på Systembolaget i en begränsad upplaga den 3 december. Priset ligger på 139 kr, alkoholhalt 8,2%, artikel 1093701, 75 cl.

Brouwerij Rodenbach har bryggt öl i 200 år och är världsledande för flamländskt rödbrunt öl, oud bruin. Bryggeriets unika smaker erhålls genom lagring på bryggeriets 294 gigantiska och uråldriga ekfat. Tre av de 294 gigantiska ekfaten som används idag fanns med i inventarielistor från 1836. Det gör att dessa fat firar otroliga 185 år! Så varje gång du dricker en klunk Rodenbach dricker du också en del av ett mäktigt belgiskt kulturarv inom ölens magiska värld.

Detta gäller verkligen Rodenbach Red Tripel, jubileumsölet som är framtaget för firandet av bryggeriets 200-årsdag. Rodenbach Red Tripel har en mild syrlighet som ger en uppfriskande, komplex och mycket njutbar öl.

Bryggmästaren Rudi Ghequire och hans bryggarteam har utmanat sig själva genom att utveckla ett öl som tilltalar både ölälskare som tycker om alkoholstarka belgiska tripels men samtidigt utan att förlora Rodenbachs unika identitet. Bryggarna hos Rodenbach är inte bara mästare på att brygga öl utan även mästare på att blanda öl och hitta den perfekta matchningen i smak och komplexitet. Dagligen blandar man öl till Rodenbachs sex öl som återfinns i bryggeriets standardsortiment.

Även Rodenbach Red Tripel är skapad med traditionell blandning. Man har blandat en klassisk belgisk tripel med en ekfatslagrad syrliga öl som lagrats i två år för att få fram rätt balans.

Bryggmästaren Rudi Ghequire i bryggeriets legendariska fathall.

”Den milt syrliga fräschören, typisk för Rodenbach, ger en uppfriskande komplex och mycket njutbar tripel. Ölets maltiga, fruktiga och ekfatslagrade karaktär blir levande i glaset, en riktig njutning för alla dina sinnen”, berättar bryggmästaren Rudi Ghequire.

Bryggmästaren Rudi Ghequire är väldigt nöjd med sitt jubileumsöl.

Rodenbach Red Tripel har en alkoholhalt på 8,2% och buteljeras i en 75 cl champagneflaska med svart överdrag, prydd med den graciösa Rodenbach-signaturen i vitt och rött för ett lyxigt utseende.

Rodenbach Red Tripel

Pris: 139 kr

Storlek: 75 cl

Alkoholhalt: 8,2%

Art. Nr: 1093701

Lanseras: 3 december 2021

Skrivet av Michael Karlberg 30 november, 2021

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!