Napa Smith – Napa Valley’s bäst bevarade hemlighet

I Napa Valley i Kalifornien, där vingårdarna ligger tätt och det mesta kretsar kring vin, hittar man bryggeriet Napa Smith. Här tillverkas hantverksmässigt bryggd öl som under åren mottagit en rad utmärkelser och medaljer.

Napa Smiths bryggmästaren Don Barkley är en av USA:s mest erfarna och framgångsrika bryggare av hantverksöl. Don började brygga öl 1978 på New Albion Brewerey, USA:s första nya bryggeri efter förbudstiden. Han var sedan med och grundade Mendocino Brewing Company där han spenderade 25 år som bryggmästare. Under sina år på bryggeriet blev Don en ikon och skapade många legendariska öl. Idag använder han den kunskapen och erfarenheten för att föra Napa Smith Brewery framåt.

Don Barkley, bryggmästare på Napa Smith Brewery.

Don Barkley, bryggmästare på Napa Smith Brewery.

På Napa Smith har man influerats av de omgivande vingårdarna och brygger öl för mat. Bryggarna anser att ölen ska ha en lika självklar plats på middagsbordet som en flaska vin vilket lett till att ölsorterna från bryggeriet är riktigt matvänliga.

I Sverige har Napa Smith Brewery gjort succé och idag är deras Organic IPA en av favoriterna på Systembolagets IPA-hylla. Napa Smith Organic IPA är bryggd på ekologiska råvaror och har en generös ton av humle. Doften är blommig och robust med en avslutande bitterhet och mjuk citruston som IPA-älskare uppskattar. En fyllig och smakrik öl som passar utmärkt till bland annat curry, kycklingvingar eller lagrad ost. Läs mer här.

Napa OIP

Skrivet av David Ask 2 juli, 2015

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!