Ny årgång av Chimay blå – nu på Systembolaget.

Visste du att den blå Chimay går utmärkt att lagra? Ölet är opastöriserat med jäst kvar i flaskan vilket gör att ölet utvecklas över tid. Chimay Blå går att lagra 10-12 år beroende på lagringsförhållanden. Nu finns 2019 års årgång av det fantastiska ölet på Systembolaget.

Det många inte känner till är att Chimay Blå går alldeles utmärkt att lagra och avnjuta i upp till 12 år senare. På Ölkollen brukar vi rekommendera att man köper några extra som kan stå och gotta till sig i källaren. Viktigt är att du lagrar dina öl stående och inte liggande, som man gör med vin.

Chimay är världens ledande trappistöl som ständigt tilldelas utmärkelser för sin unika karaktär, elegans och smakperfektion. Bryggs enligt anrika traditioner övervakat av trappistmunkar i klostret Notre Dame de Scourmount sedan 1862. Läs mer om Chimay.

Chimay Blå har en stor rostad doft med inslag av farinsocker, malt och soja med en tät och krämig skumkrona. Mycket fyllig smak med rondör och finess. Inslag av knäck och medelstor beska.

Klicka här för att se om Chimay Blå finns på ditt närmsta Systembolag.

Skrivet av Michael Karlberg 1 maj, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!