Favoriten Young’s Double Chocolate Stout – nu på ännu fler Systembolag

Young’s Double Chocolate Stout har länge varit en av favoriterna i stouthyllan. Tack vare sin popularitet ökar det smakrika ölet nu sin distribution på Systembolaget och dyker upp på en rad nya hyllor runt om i landet.

Young’s Double Chocolate Stout har en tydlig karaktär av mörk choklad med inslag av kaffe, lakritsfudge, kavring och pomerans. Passar perfekt till chokladdesserter eller bara att avnjuta som den är.

Bakom ölet ligger Wells & Young’s, Storbritanniens största privatägda bryggeri. Wells & Young’s bestod från början av två bryggerier, Charles Wells och Youngs, som 2006 slogs samman och tillsammans utgör en stark aktör på den internationella ölmarknaden.

Charles Wells startade bryggeriet i Bedford år 1876 och har under årens lopp mottagit en rad priser och utmärkelser, både i Storbritannien och runt om i världen. Även Young´s bryggeri har gamla anor och startade sin verksamhet i Wandsworth 1581. Liksom Charles Wells brygger man kvalitativ öl och har tilldelats en rad priser för sina produkter. Idag bryggs ölen från Wells & Young’s i bryggeriet i Bedford.

Klicka här för att se om Young’s Double Chocolate finns på ditt närmsta Systembolag.

Skrivet av David Ask 2 december, 2015

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!