Fem frågor till Stanley Wong

Vi har tagit ett snack med Stanley Wong som arrangerat vinmässor i flera år och numera håller i populära En Öl & Whiskymässa i Göteborg. Sist lockade mässan drygt 18 000 besökare och 140 utställare under två dagar. Till vårens mässa är redan 15 500 förköpsbiljetter sålda (februari) så det är hög tid att boka en plats. Sammantaget talar allt för ännu en succé i Göteborg.

Hur kommer det sig att du idag arrangerar en av Sveriges största ölmässor?

Sedan fem år tillbaka driver jag ett företag som arrangerar sex årligt återkommande dryckesmässor i Sverige. 2008 var jag med och startade Örebro Öl & Whiskyfestival och jag tyckte verkligen om konceptet. Jag visste att Göteborg saknade en öl- och whiskymässa så 2012 kontaktade jag Svenska Mässan i Göteborg och tillsammans bestämde vi oss för att lansera En Öl & Whiskymässa i april 2013.

Med kort tid kvar till En Öl & Whiskymässa – kan du redan nu skvallra om vad vi har att vänta oss på mässan?

Det har startas många nya små bryggerier i Sverige och många av dem kommer till vår mässa nästa år. Vi kommer också att lansera ett antal nya spännande provningar, som till exempel surölsprovningar.

Stanley Wong

Stanley Wong

Vilken är den stora öltrenden just nu och vilken tror du blir nästa?

Ipa:n är ju fortsatt populär, men suröl och belgisk öl kommer mer och mer. Men på längre sikt tror jag att centraleuropeisk traditionell lager kommer att få en comeback.

Vilken är din bästa ölupplevelse?

Faktiskt förra veckan när vi besökte Cantillon i Bryssel (ett 115 år gammalt lambicbryggeri) och vi fick vara med om en bryggning som de bara bjuder in till två gånger om året. Det var riktigt häftigt att se hela bryggprocessen av världens mest unika ölstil.

Vilken är din favoritpub utanför Sverige och varför?

Vi var på Great American Beer Festival i Denver förra året och då besökte vi massor av bryggerier och pubar och den jag minns bäst var en cykelpub som hette Denver Bicycle Cafe. En häftig combo där man reparerade och sålde cyklar ihop med massor av öltappar i en grym pubmiljö.

För dig som vill veta mer om mässan eller köpa biljetter kan du läsa mer här.

Skrivet av David Ask 1 november, 2015

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!