Innis & Gunn Irish Whiskey Finish 2016 – favoritstouten är tillbaka 4 mars

Den 4:e mars kommer favoritstouten Innis & Gunn Irish Whiskey åter till Sverige som ett exklusivt limiterat släpp. Systembolagets hyllor fylls med 40 000 flaskor av den populära brygden. Det är femte gången som stouten gästspelar i Sverige och den har alltid varit väldigt populär för sin smakprofil och elegans. Timingen är perfekt i samband med att den Irländska nationaldagen och St Patrick´s Day som infaller den 17 mars. Ölet är en hyllning från skotska Innis & Gunn till de Irländska bröderna och deras fantastiska whiskey. Pris 26.90 kr för 330 ml. Nr 11659.

Innis & Gunn Irish Whiskey Cask är en mustig mörk stout som man valt att slutlagra på irländsk whiskeyek. Detta ger ölet ytterligare en smakdimension och en touch av den Irländska whiskeystilen. Inslag av karaktäristiska stout smaker som mörk choklad och bränt socker samsas med Innis & Gunn’s karaktäristiska toner av vanilj och ek som kommer från lagringen på ek.

– Stouten är underbart balanserad men ändå komplex i smaken. Vårt mål med alla våra eklagrade ales är att smakupplevelsen ska vara mångfacetterad utan att för den skull bli svårdrucken. Öl ska vara gott och samtidigt spännande tycker vi på Innis & Gunn, berättar bryggmästare Dougal Gunn Sharp.

Stouten lanserades för första gången 2012 och har återkommit de senaste 5 åren under mars då den rönt ett otroligt stort intresse bland svenska ölälskare.

Kolla om ditt lokala Systembolag har Innis & Gunn Irish Whiskey Finish hemma genom att klicka här. Om din butik inte har saldo kan du be butikspersonalen beställa hem valfritt antal flaskor i ditt namn. Leverans brukar ske inom några få dagar.

Artikelnummer: 11659. Pris: 26.90 kr. Alkoholhalt: 7,4 %.
Volym: 330 ml.

Skrivet av David Ask 1 mars, 2016

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!