Sommarens godaste burgare
Äntligen grilltider! Vi bjuder på receptet på vad som kan vara årets godaste burgare. Härligt saftig och oslagbart god tillsammans med en välkyld öl.
Grillad hamburgare med majskolv, papas arrugadas (skrynklig potatis) och vitlökscrème
Dryckesförslag: Jever Pilsener
INGREDIENSER (4 pers)
Papas arrugadas (skrynklig potatis):
1 kg potatis (små)
2 dl grovsalt/l vatten
Hamburgare:
700 g nötfärs
2 msk vatten
0.5 tsk svartpeppar
2 tsk salt
Vitlökscrème:
2 dl majonnäs
2st vitlöksklyftor
1 msk senap
2 msk hackade färska örter (dragon, timjan, persilja)
Tillbehör:
2 majskolvar
Romansallad (1 huvud)
2st bifftomater
2st rödlökar
4st grova hamburgerbröd
Gör så här:
1. Blanda majonnäs, pressad vitlök, örter och senap. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
2. Blanda nötfärsen med salt, peppar och vatten och ställ kallt.
3. Tvätta potatisen väl och låt skalet vara kvar. Lägg i potatisen och mät upp vatten och häll på så att potatisen är täckt. Tillsätt rätt mängd salt. Koka under lock tills skalet är skrynkligt och potatisen är klar.
4. När potatisen börjar bli klar är det dags att grilla bröden, hamburgarna och majskolvarna. Skär upp grönsaker och börja montera hamburgarna. Toppa med vitlökscrèmen.
5. Avnjut burgarna tillsammans med en välkyld öl.
Skrivet av strateg • 8 maj, 2015