Stora trappistfavoriter i ny design

Trappistölet Chimay Blå är en riktig klassiker som med sina 100 poäng på RateBeer räknas som en av världens bästa öl. Nu får bryggeriets magnumflaskor – Chimay Grande Réserve (150 cl) och Chimay Grande Réserve Jeroboam (300 cl) ny design.

De stora flaskorna är en perfekt present till ölfantasten som redan har allt. Ölet fungerar fint att lagra eller bara att avnjuta i gott sällskap.

Chimay Blå har en stor rostad doft med inslag av farinsocker, malt och soja med en tät och krämig skumkrona. Mycket fyllig smak med rondör och finess. Inslag av knäck och medelstor beska.

Magnumflaskorna är som gjorda för att lagras och eftersom ölet är opastöriserat med jäst kvar i flaskan utvecklas det över tid. Chimay Blå går att lagra 10-12 år beroende på lagringsförhållanden.

Chimay är världens ledande trappistöl som ständigt tilldelas utmärkelser för sin unika karaktär, elegans och smakperfektion. Bryggs enligt anrika traditioner övervakat av trappistmunkar i klostret Notre Dame de Scourmount sedan 1862.

Beställ Chimay Grande Réserve här och Chimay Jeroboam här.

Skrivet av David Ask 5 november, 2015

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!