Världens 5 mest sålda drinkar.

Sajten Drinks international publicerad i januari sin årliga undersökning över de mest sålda drinkarna i världen. Vilken drink tror du är världens mest sålda?

5. Manhattan

På femte plats hittar vi den klassiska drinken Manhattan som är en klassisk cocktail från mitten av 1800-talet. Den består av en blandning av amerikansk whiskey, vanligen bourbon eller kanadensisk whiskey, röd söt vermouth och ett stänk angostura bitter. Den ska röras med is och silas ner i ett cocktailglas eller old fashioned-glas och serveras med ett maraskakörsbär. Ursprungligen gjordes den på rye whiskey det vill säga amerikansk whiskey gjord på råg.

4. Daiquiri

Daiquiri är den mest beställda rom-drinken på Drinks Internationals lista. Daiquiri är en klassisk romdrink baserad på rom, lime och sockerlag. Den sägs vara skapad när The Daiquiri Mining Company i Kuba serverade denna drink till en grupp viktiga affärsgäster. Då de inte hade mer att bjuda på än rom och lime, gjorde de en cocktail baserat på dessa tillsammans med socker för att balansera limesmaken. Drinken blev en succé och har varit en av de mest populära romdrinkarna sedan dess. Drinken sägs ha skapats på den kubanska krogen La Floridita i Havanna. Kända daiquirikonässörer är F. Scott Fitzgerald och Ernest Hemingway.

3. Whiskey Sour

50% av barerna som tillfrågades hade Whiskey Sour på sin topp-10. Whiskey sour är en drink bestående av whiskey (ofta bourbon), citronjuice, socker och ibland äggvita. Den serveras skakad och garneras traditionellt med cocktailbär och apelsinskiva.

2. Negroni

Allt började med Baron Camillo Negroni och hans begäran om en starkare Americano, och bartenderen Fosco Scarselli som ersatte sodavattnet med gin. Resten är historia. Negroni är en cocktail, gjord på en del gin, en del röd Vermouth, och en del Campari, garnerad med apelsinskal. Det är en aperitif, som tillsammans med Americano är känd som röda Martini-drinkar.

1. Old Fashioned

För femte året i rad hamnar drinken Old Fashioned på första plats. Old Fashioned är en whiskeydrink bestående av bourbon, bitter och socker, och som serveras i ett lågt glas.

 

Källa: https://drinksint.com/news/fullstory.php/aid/8115/The_World_92s_Best-Selling_Classic_Cocktails_2019.html

Skrivet av Michael Karlberg 24 juni, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!