Skördetider hos Magners Cider
Nu är det skördetider vilket innebär bråda dagar i den lilla byn Clonmel på södra Irland. Äpplena till Magners Irish Cider plockas, sorteras, sköljas och pressas varsamt.
Till skillnad från de flesta andra ciderprodukter som görs av juicekoncentrat och ofta med tillsatser och smakaromer fermenteras Magners i sitt färskpressade naturliga tillstånd. Därefter lagras den färskpressade cidern på fat under 9-12 månader. Produktionsprocessen är betydligt längre, mer komplex och dyrare, men på Magners tycker man att smaken är den viktigaste tillgången man har.
Magners Original Irish Cider görs på färskpressad cider och är sedan den lanserades av William Magner 1935 Irlands populäraste cider. På Irland är Magners nationaldrycken jämte Guinness. I Sverige är Magners Original Irish Cider den snabbast växande importcidern på Systembolaget och Irlands stolthet återfinns i alla Systembolagshyllor i riket.
Nyfiken på att prova cidern från det irländska ciderhuset? Klicka på respektive länk för att läsa mer och beställa Magners Original, Magners Pear och Magners Berry.
Skrivet av David Ask • 2 oktober, 2015