Exklusivt Chimayevent på Pressklubben

Boka in torsdagen den 12 november i kalendern. Då är det nämligen dags för en Chimayafton som heter duga på Pressklubben i Stockholm.

För första gången i Sverige kommer samtliga fyra öl från Chimay (Blå, Vit, Röd och Dorée) kopplas på på fat. Det är belgoentusiasten och ölexperten Jens Skrubbe som lyckats med bedriften och vi kan lova att det blir en kväll att minnas. Faten med Chimay Dorée finns i vanliga fall endast på några få krogar i Europa och Asien, men nu har alltså ett av dem nått Stockholm. Fatet kopplas på klockan 18 så är du nyfiken på att testa – se till att vara på plats i tid!

Förutom möjligheten att prova hela trappistrangen på fat kommer Pressklubben även fylla kylen med diverse flasköl från klostret. Här kommer du hitta både vanliga olagrade varianter men även massor av spännande vintageöl från krogens ölkällare. Bland annat kommer två exklusiva magnumflaskor öppnas under kvällen – Chimay Bleue Grande Réserve Millesimme 2000 och Chimay Triple 2004. För dig som vill få den ultimata trappistupplevelsen kommer det även finnas möjlighet att avnjuta den fantastiskt goda Chimayosten.

Dorée 2015

Kvällens hållpunkter:

17:00 Chimay Triple, Rouge och Bleue kopplas på på fat

18:00 Chimay Dorée Goud kopplas på. Observera att det endast finns ett fat!

19:00 Chimay Bleue Grande Réserve Millesimme 2000 öppnas

20:00 Chimay Triple 2004 öppnas

Plats: Pressklubben, Vasagatan 50, Stockholm

Skrivet av David Ask 5 oktober, 2015

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!