Vad menas med Bottled In Bond?

Bottle In Bond är en typ av märkning för amerikansktillverkad destillerad dryck (ofta bourbon) som har lagrats och tappats i enlighet med de rättsliga föreskrifterna som finns för destillerad sprit. Märkningen härstammar från 1897 och Bottle-In-Bond Act som var en reaktion från den federala regeringen på den utbredda förfalskningen av amerikansk whiskey under denna tid.

För att en produkt ska få märkas med Bottled-in-Bond krävs att produkten är destillerad under en och samma säsong (januari-juni eller juli-december) och från endast ett destilleri på samma grunder som skottarna gör sin single malt. Spriten måste ha lagrats i ett federalt lager (bonded warehouse) under amerikansk myndighetstillsyn i minst fyra år och buteljerat vid 100 proof (alkoholhalt 50%). Etiketten på flaskan måste tydligt identifiera destilleriet. Endast sprit tillverkad i USA kan ha märkningen Bottled-in-Bond.

Ölkollen tipsar!

Evan Williams Bottle-in-Bond. 100 proof

Med en alkoholhalt på 50% och minst fyra år på noggrant utvalda ekfat så har Evan Williams Bottle-in-Bond en intensiv men balanserad arom av karamell, vanilj och råvarukaraktär. I smaken finner man citrus, vanilj och en härligt pepprig finish som är varm och lång.

Rittenhouse Rye Whisky är en mycket populär bourbon bland bartenders världen över. Ett måste för bourbonentusiasten. Denna komplexa, kraftfulla bourbon är perfekt för att göra en Manhattan.

 

Skrivet av Michael Karlberg 9 oktober, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!