Fem snabba frågor till Allt om Whisky & Öl

Vi ringde upp Emma Andersson, chefredaktör på tidningen Allt om Whisky & Öl för att prata om svenskarnas ölintresse och årets mest spännande ölstipendium.

Hej Emma, chefredaktör på tidningen Allt om Whisky & Öl, som du basat över sedan 2003, hur känns det?

– Bra! De finns fortfarande ett jätteintresse kring whisky, det verkar inte avta. Långt därifrån. Men även ölintresset växer! Vi befinner oss i en ölboom och vi känner verkligen att vi är rätt i tiden eftersom vi alltid haft en del som handlar om öl.

Blir öldelen i tidningen större nu är intresset är så stort?

– Den är redan nu mer fördjupande och kvalitetsorienterad än tidigare. Vi jobbar med riktigt bra skribenter och kommer med flera spännande tips till våra läsare.

Vad kan ni erbjuda ölentusiasterna i tidningen?

– Vi gör flera tester, som vi också lägger ut på vår hemsida. Vi jobbar mycket med ölreportage och kollar trender, inte bara i Sverige utan även internationellt.

Ni delar också ut ett stipendium i år, eller hur? Berätta!

– Tillsammans med Chimay har vi jobbat fram ett resestipendium där man får motivera varför man ska få stipendiet. Den vi letar efter är en sann entusiast som vill förkovra sig ännu mer.

Vad får stipendiaten göra?

– Vi väljer ut två stipendiater som får resa till Belgien, får besöka Chimay och övervaka tillverkningen i trappistklostret. De får också lära sig mer hur man bäst provar öl och hur öl fungerar i olika matkombinationer, exempelvis med ost som trappistklostret är så känt för. Den här resan kommer vi att bevaka och skriva om längre fram i Allt om Whisky & Öl. Här kan du läsa mer om stipendiet.

rsz_1aowcover_001

Text: Johan Franco Cereceda

Skrivet av David Ask 27 juni, 2015

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!