Skördetider hos Magners Cider

Nu är det skördetider vilket innebär bråda dagar i den lilla byn Clonmel på södra Irland. Äpplena till Magners Irish Cider plockas, sorteras, sköljas och pressas varsamt.

Till skillnad från de flesta andra ciderprodukter som görs av juicekoncentrat och ofta med tillsatser och smakaromer fermenteras Magners i sitt färskpressade naturliga tillstånd. Därefter lagras den färskpressade cidern på fat under 9-12 månader. Produktionsprocessen är betydligt längre, mer komplex och dyrare, men på Magners tycker man att smaken är den viktigaste tillgången man har.

Magners skörd

Magners Original Irish Cider görs på färskpressad cider och är sedan den lanserades av William Magner 1935 Irlands populäraste cider. På Irland är Magners nationaldrycken jämte Guinness. I Sverige är Magners Original Irish Cider den snabbast växande importcidern på Systembolaget och Irlands stolthet återfinns i alla Systembolagshyllor i riket.

Magners_cider_550

Nyfiken på att prova cidern från det irländska ciderhuset? Klicka på respektive länk för att läsa mer och beställa Magners Original, Magners Pear och Magners Berry.

Skrivet av David Ask 2 oktober, 2015

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!