Sommartips för alla smaker

Sommar och semestertider innebär högsäsong för öl och cider. Vi tipsar om fem härliga drycker som passar utmärkt både till sommarens grillningar och långa kvällar i gott sällskap.

Jever

Jever Pilsener är en härligt frisk tysk pils med ren, rostad och brödig doft. Ölet har en markerad humlebeska och medelfyllig och frisk smak. Passar perfekt till sommarens grillkvällar eller bara att avnjuta som en smakrik törstsläckare. Läs mer här eller beställ om Jever inte finns på hyllan i din Systembolagsbutik.

Boon_kriek

Belgiska Oude Kriek Boon består av en blandning av fatlagrad och ung Lambic (spontanjäst öl) som fått mogna tillsammans på gamla ekfat. Till ölen tillsätts 400 gram riktiga körsbär vilket skapar en andra jäsning. Resultatet är en öl med mycket frisk, nyanserad och fruktig smak med tydlig karaktär av mörka körsbär med inslag av hallon och kryddor.

Passar perfekt som sällskapsöl eller som en annorlunda fördrink. Läs mer här eller beställ om Oude Kriek Boon inte finns på hyllan i din Systembolagsbutik.

IG_lager_2

Sommarnyheten Innis & Gunn Lager Beer är en härligt uppfriskande och aromatisk lager med friska humletoner och inslag av karamell. Ölet är det första från skotska succébryggeriet Innis & Gunn som inte lagrats på ek. Avnjut Innis & Gunn Lager Beer som den är eller tillsammans med sommarens goda grillrätter. Läs mer eller beställ här.

Chimay_vit

Chimay Vit är en smakrik och frisk trappistöl med härligt aromatisk humlekaraktär. Ölet har en balanserad beska och fruktiga inslag av muscatrussin och citrus. Passar till smakrika rätter av ljust kött, gärna rökta eller grillade, eller tillsammans med lagrade hårdostar. Läs mer eller beställ här.

Stowford

För dig som är ute efter ett alternativ till ölen passar engelska Stowford Press utmärkt. Den halvtorra cidern har en något syrlig smak med tydlig karaktär av äpplen med inslag av akaciahonung och citrusskal. Passar bäst till rätter av fläsk eller kyckling, men är även en utmärkt sällskapsdryck i sommarsolen. Läs mer här eller beställ om Stowford Press inte finns på hyllan i din Systembolagsbutik.

Skrivet av David Ask 7 juni, 2015

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!